Wijziging begunstigde

Als je voor jouw wettelijke pensioendatum zou overlijden, dan zal de pensioeninstelling jouw pensioenreserves (en eventuele aanvullende solidariteitsprestaties) aan jouw begunstigden uitkeren. Voor een volledig overzicht van de uitkeringen, volg deze link.

De persoon aan wie we dat geld zullen uitkeren, hangt sterk af van jouw persoonlijke situatie. De standaard begunstigingsvolgorde is de volgende:

  1. Jouw echtgeno(o)t(e) of jouw wettelijk samenwonende partner (in de zin van artikels 1475 tot 1479 van het Burgerlijk Wetboek), op voorwaarde dat:
    • Jullie niet uit de echt gescheiden zijn (of in aanleg tot een echtscheiding zitten);
    • Jullie niet gerechtelijk gescheiden van tafel en bed zijn (of in aanleg tot een gerechtelijke scheiding van tafel en bed zitten).
  2. Bij ontstentenis, ten bate van jouw kinderen of van hun rechtverkrijgenden, bij plaatsvervulling, voor gelijke delen;
  3. (een) natuurlijke pers(o)on(en) die jij via Sefocam VZW aan Sefoplus OFP hebt doorgegeven. Je moet daarvoor een formulier invullen en je vindt dat formulier hier.
  4. Bij ontstentenis van alle hiervoor vermelde begunstigden worden de verworven reserves niet uitgekeerd, maar worden die in de vrije reserve van de pensioeninstelling gestort.

Indien je een formulier hebt ingevuld om de begunstigde te wijzigen, dan moet je dat formulier doorgeven aan Sefocam VZW. Daarna kan je de naam van jouw begunstigde altijd raadplegen op de (papieren) pensioenoverzichten en op www.mybenefit.be.